We hebben de officiële bevestiging gehad van Newchip dat we opgenomen zijn in hun wereldwijde (en volledig remote werkende) Startup Accelerator programma. Om precies te zijn zijn we opgenomen in het Seed onderdeel. Naast het Seed onderdeel zijn er ook nog Pre-Seed en Series A.
 
FireShot Capture 001 - Seed Accelerator - Let's Get Started! - Newchip Accelerator_ - launch.newchip.com.png
 

Dergelijke startup incubator en accelerator programma’s worden wereldwijd aangeboden, b.v. ook in onze eigen Wageningse regio met Startlife. Maar …. dat is dan weer life sciences gerelateerd en daar komen we niet voor in aanmerking. Sterker nog, de afgelopen 3 jaar heb ik de meest relevante tech programma’s wel onderzocht en/of contact mee gehad en we kwamen tot nu toe nergens voor in aanmerking of ik vond het geen betekenisvol programma 🙁

 

Daarom was ik ook best wel verguld dat na mijn vorige zeilweek er een bericht was van Newchip met een uitnodiging om kennis te maken en dat heeft uiteindelijk geleid in 3 rondes tot wat er nu ligt: een 24 week stimuleringsprogramma gericht op gereed maken voor Seed funding. Dat programma start 14 september a.s. en neemt dus al met al bijna een half jaar in beslag. Dat samen met meer dan 100 Startups wereldwijd.

 

Voor degenen die niet zo thuis zijn in de Startup financieringsrondes kan ik bijgaand plaatje aanbevelen. Het illustreert mooi de verschillende bekende financieringsrondes.

 
afbeelding.png

Heb je een innovatief idee? Neem contact op en wij denken met je mee.

Like it?

Share it!