Pillar en Applicr3ate bouwen samen een app die ouders en kinderen bij elkaar brengen. 

Hoe Pillar en Applicr3ate met co-creatie een opvoed-app hebben ontwikkeld die ouders meer
in verbinding brengen met hun kinderen door middel van interactieve activiteiten.

Pillar en Applicr3ate bouwen samen een app die ouders en kinderen bij elkaar brengen. 

Pillar draagt bij aan een harmonieus en liefdevol gezinsleven door het vergroten van persoonlijke groei van kinderen. Jonge ouders kunnen samen met hun kinderen activiteiten doen via de mobiele app. Dit zorgt voor een betere verbinding tussen ouder en kind. 

Deze interactieve app moet aan een aantal criteria voldoen om de ouder-kind activiteiten te realiseren:

  • Mogelijkheden tot het creëren van een platform functie zodat een community kan worden opgebouwd
  • Makkelijk toevoegen van aantrekkelijke content
  • Betalingssysteem waarmee abonnementen kunnen worden afgesloten

Project details

Opdrachtgever

Pillar – parenting with purpose

Projectduur

3 maanden

Gebruikte technologieën

AppGyver, Strapi, NoteJS, Stripe

Pillar bouwt een app

zonder technische kennis

Liesbeth Verhagen kwam via Utrecht Inc. in contact met Applicr3ate. Het idee van Pillar was in samenwerking met orthopedagogen en andere wetenschappers al uitgewerkt. Alleen zocht Liesbeth een partij die haar kon helpen met het bouwen van een mobiele applicatie. Applicr3ate helpt opdrachtgevers zonder technische kennis met het bouwen van (mobiele) applicaties, zodat ook zij een applicatie kunnen ontwikkelen. Door middel van low code/no code development is het mogelijk om zonder technische kennis een app vorm te geven die exact overeenkomt met het ontwerp. Applicr3ate zorgt ervoor dat alle functionaliteiten binnen de app werken. Met als resultaat een MVP die direct in gebruik kan worden genomen zodat deze verder kan worden getest door eindgebruikers.

Applicr3ate is AppGyver Creator of the Week

 

Co-creatie werkt

effectief en snel

Co-creatie zorgt voor een effectiever en sneller proces tijdens de applicatieontwikkeling. Door middel van low code/no code ontwikkeld Pillar de frontend* en Applicr3ate de backend. Applicr3ate programmeert alle functionaliteiten zodat de ontworpen knoppen werken. Dit is fijn voor opdrachtgevers die graag een applicatie willen ontwikkelen maar zelf geen technische kennis in huis hebben. Co-creatie zorgt ervoor dat er snel geschakeld wordt en we samen met de opdrachtgever de applicatie ontwikkelen. Dit betekent dat de samenwerking intensiever is en je als opdrachtgever pro-actief in het project staat. Maar daar staat een korte lijn en applicatieontwikkeling tegen een bescheiden budget tegenover.

*Door zelf de frontend te ontwikkelen, heeft Pillar tegelijkertijd veel geld bespaard.

Gebruikte tools

Applicr3ate werkt met meer dan 40 tools verdeeld in 4 soorten toepassingen:

  • User interface
  • Business Logic
  • Integratie
  • Infrastructuur

Binnen het Pillar-project heeft Applicr3ate voornamelijk gebruik gemaakt van de volgende tools: AppGyver, Strapi, NodeJS, Express Gateway, Postgrest, Stripe, PostgreSQL, Firebase. 

User interface
business logic
integratie
Infrastructuur

In november 2020 heeft Liesbeth van Pillar een LinkedIn-bericht gedeeld over de co-creatie met Applicr3ate. Lees dit bericht hier.

Pillar aan het woord

Soms ben je op de juiste tijd op de juiste plek en spreek je de juiste persoon. Via mijn deelname aan het UtrechtInc start-up incubatorprogramma kwam ik een tijdje terug in contact met Manfred van der Voort, mentor bij UtrechtInc en eigenaar van iCr3ate. Ik wilde graag eens met hem sparren over hoe ik het concept van Pillar tot een werkend product kon krijgen.


De app is inmiddels volop in ontwikkeling en komt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 beschikbaar in de appstores. Co-creatie levert meer op dan de som van de delen. Daar is de samenwerking tussen Pillar en iCr3ate weer eens het levende bewijs van!

Interactieve app

Pillar biedt activiteiten die gericht zijn op het stimuleren van zelfbewustzijn en het hebben van onverdeelde aandacht voor elkaar om zo de onderlinge band te versterken. Daarom bevat de app features waarmee Pillar makkelijk nieuwe verhalen, video’s en podcasts kan uploaden. Ook zijn er kistjes die door kinderen opengemaakt kunnen worden, waaruit bijvoorbeeld een compliment komt.

De app is zo vormgegeven dat de interactie in de activiteit de boventoon heeft en de smartphone zelf op de achtergrond ligt.

Kom in contact met Applicr3ate

Like it?

Share it!