Dit is een voorbeeld van een ‘one man‘ maker project dat volledig uitgevoerd kan worden in het Digital Makers Lab. Het betreft een maritiem apparaat (een zogenoemde Maritime Instrument & Display Controller) dat gebruik maakt van hardware, software en dat een hoogwaardige waterdichte behuizing nodig heeft. Op de projectwebsite is o.a. te zien hoe er met laser cutting een eerste versie van een behuizing is gemaakt van hout (triplex). Verder zijn er digitale bestanden beschikbaar waarmee een liefhebber deze zelf kan maken, waar ook ter wereld.

Eerste prototype

Het project is in het stadium dat een eerste prototype naar verwachting in maart 2016 gereed is. Er wordt ook in 2016 overwogen om er een commercieel product van te maken voor de Europese markt. De beschrijving van dit maker project op Hackster.io heeft erin geresulteerd dat er een uitnodiging is ontvangen van een Italiaanse maritieme fabrikant om te praten over de manier waarop dit apparaat ontwikkeld is. Verder zijn er contacten ontstaan met een Noors en Spaans initiatief dat op vergelijkbare wijze een soortgelijk product wil ontwikkelen.

Faciliteiten

Dit project laat zien dat slechts één maker met goede faciliteiten en een zakelijk netwerk in staat is om tot een volwaardig functioneel prototype van een high tech product te komen. Of het prototype uiteindelijk tot een succesvol marktproduct zal komen moet de tijd uitwijzen. Productontwikkeling is en blijft risicovol en arbeidsintensief en kost veel doorlooptijd en kapitaal. Het Digital Makers Lab heeft het proces vereenvoudigd, versneld en de kosten beheersbaar gehouden. Daardoor is het uiteindelijke zakelijke risico beperkt om marktkansen te beoordelen, dankzij een functioneel prototype.

powerfull-maritime-intrument-and-controler-display

Like it?

Share it!