Site survey voor project “VISTA” bij Visser Duiven

Voor het VISTA project is het ICR3ATE team donderdag 16 januari 2020 op site survey geweest bij Visser Duiven.

Visser Duiven distribueert pakketten en pallets door heel Nederland. Zij hebben een logistiek distributiecentrum in Duiven met in totaal 105 laad- en los-docks. Zoals bij elk distributiebedrijf, lopen ze bij Visser Duiven ook tegen het knelpunt aan van schade rijden tijdens het docken van de vrachtwagens. Daarom doen ze graag mee met dit innovatie project.

In het eerste werkpakket zijn situaties op schaal in het lab gesimuleerd. In het volgende werkpakket dat we nu starten is het tijd om de ‘echte wereld’ in te gaan; hierin zal ICR3ATE een prominente rol spelen. ICR3ATE gaat in co-creatie het ontwerp maken, en de sensoriek vanuit het lab naar de praktijk van het distributiecentrum brengen. We gebruiken hiervoor camera’s, LIDAR en radar. De camera’s en sensoren zullen aangestuurd worden door de software die Track32 gaat maken. Hiermee detecteren we in “Real Time” de locatie van de vrachtwagens.

Proef met LIDAR

Proef met LIDAR

Deze site survey heeft ons een eerste indruk gegeven van het terrein waar we te werk zullen gaan. Het heeft ons een gevoel gegeven over wat kan en mag. Tijdens de site survey is de dagelijkse gang van zaken op het distributiecentrum besproken. En hebben wij samen met Track32 en de HAN een kijkje mogen nemen in het distributiecentrum en buiten op het terrein bij de docks. Dit heeft ons een goed beeld gegeven waar we de camera’s kunnen bevestigen zodat ze de juiste data verzamelen.

Interieur Distributie Center

Interieur Distributie Center


Exterieur Distributie Center

Interieur Distributie Center

De data die we verzamelen gaan we later in het project gebruiken voor het ontwikkelen van de drivers assistance tijdens het docken.

Project VISTA Deployment diagram

Project VISTA Deployment diagram

Meer informatie?

Wilt u nu meer lezen over dit project, kijk dan gerust op https://www.icr3ate.nl/projects/iot-2/rd-project-vista-vision-supported-truck-docking-assistant/

Like it?

Share it!