Ontwerpen en bouwen van een HPP box met Track32 voor WageningenUR

 

Beschrijving

Met samenwerkingspartner Track32 hebben we een zogeheten HPP box ontworpen en gemaakt. Het is een eenvoudig lichtdicht af te sluiten box die gebruikt wordt voor het proces van phenotyping voor verschillende fruitsoorten door WageningenUR.

In de box bevindt zich een houten tray voorzien van rubber bedekkingsmateriaal waarop fruit wordt gelegd, dat vervolgens wordt gefotografeerd met een Computer Vision camera. Daarbij is het van groot belang dat het fruit “losgemaakt” kan worden van het rubber bedekkingsmateriaal. Dat is nu gebeurd door de kleur blauw te nemen omdat dat niet voorkomt in het fruit.

Voor het maken van de HPP box is gebruik gemaakt van speciale hoogwaardige LED-strip verlichting, waarbij de zogenaamde CRI waarde van groot belang is. De CRI waarde heeft betrekking op de Color Reproduction Index van de LEDs en is een maat voor de kleurechtheid van het LED kunstlicht. Deze waarde bepaalt de mate waarin foto’s van fruit met automatische beeldherkenning met elkaar vergeleken kunnen worden.

Een USB-relais dat we hebben voorzien van Python 3.x software driver, stelt Track32 in staat stelt om de verlichting in de box automatisch in en uit te schakelen tijdens het fotograferen, maakt de HPP box compleet.

Voor deze opdracht hebben we de volgende middelen en tools ingezet:

  • SketchUp
  • Fusion360
  • Kicad
  • Lasersnijden (groot formaat)

Track32

 

Interessant?

 

Like it?

Share it!